600 TL ÜZERİ ÜCRETSİZ KARGO
SİPARİŞ VERDİĞİN ÜRÜNLERE RESİMLİ YORUM YAP 100 TL HEDİYE ÇEKİ KAZAN
600 TL ve Üzeri Alışverişlerinizde Kargo Ücretsiz! Ürünler hakkında daha detaylı bilgi ve kürler blog sayfamızda! Hemen tıkla! 600 TL ve Üzeri Alışverişlerinizde Kargo Ücretsiz! Ürünler hakkında daha detaylı bilgi ve kürler blog sayfamızda! Hemen tıkla! 600 TL ve Üzeri Alışverişlerinizde Kargo Ücretsiz! Ürünler hakkında daha detaylı bilgi ve kürler blog sayfamızda! Hemen tıkla! 600 TL ve Üzeri Alışverişlerinizde Kargo Ücretsiz! Ürünler hakkında daha detaylı bilgi ve kürler blog sayfamızda! Hemen tıkla!

Çörek otu yağı kapsüllü mü sıvı mı tüketilmeli?

Tarih: 06.01.2024 12:11
Çörek otu yağı kapsüllü mü sıvı mı tüketilmeli?
Sıvı çörek otu yağı, daha fazla emilim sağlayan bir formdur. Bu nedenle, çörek otu yağının faydalarından daha fazla yararlanmak isteyenler için tercih edilebilir. Sıvı çörek otu yağı, doğrudan tüketilebildiği gibi, su, meyve suyu veya yemeklere eklenerek de tüketilebilir.

Kapsüllü çörek otu yağı

Çörek otu yağı kapsüllü üretilirken, yağı kapsül haline getirmek için kullanılan jelatinin eritilmesi için yaklaşık 100 derecelik bir ısıya maruz kalır.
Kapsüllü çörek otu yağı, tüketimi kolay ve pratik bir formdur. Özellikle çörek otu yağının kokusunu sevmeyenler için alternatiftir.
Pratik ve lezzetli olsun istediğimiz sürece başımıza gelenlere razı olacağız.

Sıvı çörek otu yağı

Sıvı çörek otu yağı, daha fazla emilim sağlayan bir formdur. Bu nedenle, çörek otu yağının faydalarından daha fazla yararlanmak isteyenler için tercih edilebilir. Sıvı çörek otu yağı, doğrudan tüketilebildiği gibi, su, meyve suyu veya yemeklere eklenerek de tüketilebilir.

Hangi form tercih edilmeli?

Sıvı çörek otu yağı daha fazla emilim sağlayan bir formdur. Bu nedenle, çörek otu yağının faydalarından daha fazla yararlanmak için tercih edilir.

Helal-Haram ilgileniyorsanız bu yazı da sizin için

Gimdes raporuna göre jelatinler helal midir?

GİMDES raporuna göre jelatinler helal değildir. GİMDES, jelatinin helal olmama nedenini şu şekilde açıklamaktadır:
  • Jelatin, hayvansal kaynaklı bir üründür. İslam’da eti haram olan hayvandan (hınzırdan) elde edilen jelatin helal değildir.
  • Eti helal bir hayvandan elde edilen jelatin bile, İslam’ın şartlarına uygun kesim yapılmadığı takdirde helal değildir.
GİMDES, jelatin üretiminin henüz ne dünyada ne de Türkiye'de helal ve tayyib şartlara uygun üretilmediğini belirtmektedir. Bu nedenle, GİMDES, jelatine helal sertifikası vermemektedir.
İlgili Ürünler
Size nasıl yardımcı olabiliriz?
Yükleniyor...